joi, 14 martie 2013

Speranță supra-umană

  Zeci de mii,48 de elefanți se legănau pe o pânză de păianjen.

  Introspectiv caut locuri de umplut cu pozitiv prin care inund îmbibatele cu aer ușor, speranțe ce-și așteaptă impulsul ideii de mai bine. Reculeg începuturi spirituale ce s-au scufundat prin crusta blindată a unui suflet inconștient de natura lui regeneragilă cu momentele de liniște pașnică. Prin fantasme caut exagerate solutii la naivele greutăți ce sar din subconștient în fața vieții ce ignoră regretul și se sting în nimicul vrednic de sentimentalizat. Câstig libertăți din fiecare particulă de aer ce se strecoară prin sângele zburdalnic al naturii primăvăratice. Cu soarta privită dinspre veșnicie încerc să îmi re-simt gândul trecător prin veselia indestructibilă ce sfidează neputința logicii. Prin curcubee geometrice întrevăd incolore vise ce plutesc în orizontul inimaginabil împărtășindu-mi din relaxarea lor calmă ca din izvor de munte. Precum siguranța unui fulger trec dincolo de logica parfumului din flori spre strigătul din bucuria copiilor ce se nasc inconștienți de suflet, scop sau puritate. Inplodez răzbunător cu seriozitate tranșantă când trec peste bucurii efemere ce sting lumini din voința mugurilor milenari și ascult sclipiri de cristal ce strigă din cochilia nedumeririi sufocante.
  Revoltat până la refuzul răbdării caut sentimente ce ontologic deschit ochii umanității împartășite semenilor. Presar prin pașii sonori conturați în istorie de naivități supraumane stări de spirit desprinse de realitate. Alergând singur prin universul deznădăjduit refuz să mă încarc cu lipsa de speranță ce o descopăr pe umerii înfrigurați ai bătrânilor adolescenți. În redescoperiri experimentale caut statornicia vieții calme prin greutățile aparentizate de lipsa de atenție. Eliberat de slăbiciunile umbrelor brutale plimb cu tupeu de rang înalt preconcepții prin fața oglinzilor.

P.S. Devin din ce n ce mai imun la răbdare, privind fapte culpabile.


2 comentarii:

  1. Totusi de ce nu mai ai rabdare? Ce te face sa te grabesti: impulsul de moment pentru sentimente pe care ai vrea sa le traiesti si parca nu mai vin in cea mai autentica puritate de care toti ar trebui sa ne bucuram intro zi daca ne deschidem inima spre celalalt sau sentimente traite deja si dorinta de a le retrai cat mai curand? Sau poate nici una din astea doua...P.S. Tare sintagma: batrani adolescenti si foarte adevarata din pacate pentru ca ei sar peste niste etape asa frumoase ale vietii cu buna stiinta grabindu-se spre ceva care oricum inevitabil vine in existenta lor. Sa ne traim viata alaturi de Hristos, altfel ce traim se cheama subzistenta,dar in nici un caz viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau chiar credeam că am criptat lucrul ăsta bine, ai dreptate, cred ca am un sentiment fals ca nu am timp sau ca timpul trece prea repede când de fapt trece, merge cum m-il impun. poate din indecizie imi perd rabdare si ma pripesc.

    RăspundețiȘtergere