marți, 27 ianuarie 2015

Demonul scris

48 de greseli

   Sunt nedumeriri in viata unui om care sunt atat de efemere si neimportante incat nu au nevoie de lumina literei. Titlul, litera incrusteaza in piatra caractere si cuvite de nesters. Gandurile sunt atat de volatile incat asa cum vin asa dispar, dar urmele cuvintelor ard in carne vie, si lasa urme de nesters. Credeam ca litera e libera sa spuna orice, pentru ca poate minti usor ca gandul, m-am inselat. Cuvintele care nu merita memorate, care nu cladesc pilonii cerului nu merita scrise. Amintirile sau parerile cu atat mai mult.  Amintirile pentru ca nu te arata asa cum esti ci doar cum ai fost si nimic nu oglindeste mai clar cel ce ai devenit decat tacerea in fata oglinzii ochilor persoanei din fata ta. Parerile scrise strica mai tare o relatie decat o jignire.
   Daca esti nedumerit si crezi ca prin scris te auto descoperi, marturisesti lucruri care nu le doresti in tine sau incerci sa descarci greutati sa nu mai fie, la fel de gresit si pe dos. Chiar si cand incerci sa iti descarci o suparare, in timp ce scrii uiti de ce esti suparat dar cineva va spune ca in cuvintele tale vede un gand pur lin si curat cand tu sangerai ura sau dezamagire frica si lasitate prin toti porii sufletului.
  Poate crezi ca ma vei cunoaste, citind scrisele neganduri, mult prea departe de adevar te vei afla, pentru ca sunt mai fals in sinceritatea gandului cecat in a prezentei fizice, doar privirea e conectata direct la simtul inimii inainte de ratiune. Poate crezi ca opinia mea conteaza. Bine as incerca sa fiu responsabil de ea dar cuvintele ofera orice sens citesti deci nu pot fi responsabil de ceea ce crezi ca citesti. Poate crezi ca scriu bine, prin asta am ajuns sa nu mai gandesc, ci doar sa reactionez impulsiv detaliat si fara rost la orice infirmitate.

   P.S. Prin scris nu dau drept la replica si eu am inceput sa scriu ca sa ma comunic, am devenit mai singur si fara fond al caracterului neinfluentat sau necizelat de orice ratiune critica.


Un comentariu:

  1. Greselile sunt mereu niste incercari, sunt niste teste din care poti invata ceva sau nu. Acestea posibilitatea de a fi om, posibilitatea de a nu repeta anumite lucruri care au provocat suferinta, de-o parte sau de alta. Strange amintiri, vizualizeaza-le in minte si vezi care este raspunsul pe care ti-l ofera ele, caci sigur ai intrebari.

    RăspundețiȘtergere