vineri, 2 ianuarie 2015

Iubirea e un nod de sireturi destramat din funda prieteniei de atata mers vesel si zvelt prin viata.

Cele 48 de fatade false in iubire.

   Iudirea nu exista cand te uiti la ea pentru ca e un sentiment imaterial. Daca lucrezi la iubire, nu exista am iubit destul, iubeste pana la capat, cand te-ai oprit inseamna ca ai renuntat si parasit. iubirea e de multe feluri si putini o pot recunoaste sau chiar avea curajul sa o recunoasca. in primul rand iubirea e o taina neimpartasita sau inpartasita depinzand de caz, iubirea e ceva egoist iar cand ajunge reciproca se cheama dragoste dintre doi oameni, si va aparea in diferite chipuri, nu sunt eu cel ce va ilumineaza dar va spun ce vad, ce nu vad si ce trec cu vederea, ea poate aparea in chip ispititor sub un chip juvenil fasnet vesel si incitant si pe ascuns de ochii lumii, pentru ca ea e cuminte si serioasa in ochii cunoscutilor si vrea sa aiba sansa la un baiat de cutre, dar cine e dispus sa traiasca o astfel de iubire? Eu cred ca as prefera ceva tacut, acum, poate ca sunt un pic in o perioada mai trista, plictisitoare, aglomerata si retrasa din viata si prefer ceva linistit fidel independent de lume cu glume stiute doar de noi veseli fara motiv impreuna. Vise, cine e dispus pentru asa ceva? Nici eu nu stiu daca rezist cu asa ceva, cu adevarat. Din ce am aflat pana acum sunt dezastru sifonat cand vine vorba de iubire. Am defecte cu duzina si sunt mai incapatanat decat o nuca incuiata (chiar mai enervant decat o ciocanitoare mare si neagra de rautate si patimi)
   Retras si plictisitor... poate pe moment, ca distractie se gaseste la orce pas prin clipene nestiute ale vietii.
   Exista fata fara cusur? Daca exista unde le are ascunse? Urasc minciuna si infidelitatea, gelozia nu are timp sa apasa ca totul dispare cand apare cusurul, sau un defect. Sunt foarte critic si neiertator cand vine vorba de integritatea unei fete, mai critic decat cu mine, asta nu inseamna ca am un sablon al femeii perfecte conform ideologiilor meia, perfect filosofice, autentic populare, perfect religiuasa, in pas cu moda sau cu emanciparea sexualitati si autoritatii feminine, sa aiba putin din toate sa stie ce vrea vrea si ce doreste, sa fie ce este si sa isi doreasca sa fie o singura persoana si in taina si in public. Daca o fata cu de ttttoate exista, nu incape indoiala ca cel de sus a facut de toate, dar nimeni nu o obliga sa reziste unui copil nealintat de mic cu naravuri batranesti.
   Nu scriu cuvinte de intelepciune nici file de jurnal nici ce mai fac nici ca sa vada prietenii ce mai fac, nici in scop artistic nici ca sa satisfac curiozitati despre mine, scriu sa imi treaca si sa aflu ce e cu mine.
   Bai mi-am dat seama ca urasc secretele, si sunt gelos ca un copil pofticios si alintat, stict si critic transat pana la sange si lacrimi prejudec irealitati orbeste cu ura groteasca si fug de cearta ca de potrivnicul gol. bai sunt deschis la toate cat ramane in limita decentei si respectului dintre noi in primul rand, pentru noi pentru prieteni familie si cunoscuti. Daca esti cu mine in secret pe cand astepti altceva public sau nu o faci oficial ca iti e frica ca nu o sa fie de durata asta e nu iti asumi rsicuri nu primeti ce iti doresti cu adevarat. esti ranita?  sunt aici sa te vindec pentru mine nu pentru altu. MAi acum nici rapus sub tacerea rusinii preconjugale, asa mai vorbareti deschisi, nu cu frica de a iesi din cuplul conjugal dar nici pe langa cu nonsalanta. Cred ca va exista cineva in fata careia cuvintele imi vor fi de prisos. Cuvintele au devenit pentru mine ori arme ale adevarului intim ori scuturi cu minciuni ce protejeaza brutul adevar ce instinctual il dezgrop prin prime impresii. Cand nu iti cunosti interiorul cuvintele nu te vor ajuta sa il descoperi ci vor descrie umbrele ce acopera tainele intangibile tie, din care inca nu sunt vrednic sa ma infrupt cu pofta.

P.S. De ce sa cer iertare celor pe care sunt suparat cand ei m-au suparat pe mine, cearta nu rezolva problemele le aprofindeaza, gasiti ceva alternativ: marturisiri aleatorii, nu stiu deveniti creativi.  (Atentie! necorectat fara  diacritice si scris la manie)

2 comentarii:

  1. mai lasa scrisul ca nu-i de tine prietene....

    RăspundețiȘtergere
  2. pretenaș mai lasa cititul si ganditul pantru altiii sfaturi dau toti exempe nimeni. da voie omului sa scrie ce vrea de aia educatia e o calitate a superioritatii omului . daca opresti un om de la a face un lucru te pui in calea unui drum ofera argumente pertinente afirmatiilor ce le oferi internetul o o cale libera de exprimare in care si raul si bnele stau la un link sau la kilo de memorie distanta alege cale nu iti dau sfaturi dar nu iti permit sa imi stai in cale oricare ar fi buna sau rea doar mie imi se permite responsabilitatea de a ramane sau nu pe o cale un sfat prietenesc. fii curajos sa urasti cu o constiinta inpacata si sa iubesti fara sa incalci libertatea nimanui. prin urmare veziti de treaba cand ceva nu iti place intoarce capul n striga a pacoste.

    RăspundețiȘtergere