vineri, 7 iunie 2013

Poftim?

  Domnule 48 cu multă onorabilă stimanță v-il prezint pe fratele dumneavoastră mai mic, ce va deveni mai mare.

Cum?
-”cu grijă și cu atenție”

Păi, pentru ce?
 -așa, pentru că acolo se vorbește altel și mai comunică lumea...













Când?
-ieri pe când stăteai degeaba.










De ce?
-pentru că se poate...

Și cu mine cum râmâne?
-stai liniștit, vei rămâne la fel de enigmatic și singur.










Pot să-l cunosc...?
-da,   Din spatele tăcerii.

   P.S. De dragul tăcerii ce ascultă...*mulțumesc încă o dată pentru sprijinul blogo-fizic, Părintelui Serafim Pantea.


2 comentarii:

  1. Cu tacearea incepe totul...toate marile taine incep cu tacerea. Cea mai mare taina este Omul. Cand Dumnezeu a creat lumea a creat-o doar cu cuvantul. Cand a creat omul, El a tacut mult...si s-a gandit...Din iubirea Sa mare a vrut sa creeze o fiinta superioara tuturor fapturilor- Omul -pentru a le stapani si a se bucura de toata frumusetea din jurul sau. Cand a gustat din pomul oprit si a facut neascultare de Domnul, de atunci a inceput suferinta omului si ea persista pana azi. Tot din marea Sa dragoste, Domnul a vrut sa-i curme suferinta si si-a trimis Fiul, care noua ne e cel mai bun frate, prieten, tata si poate inlocui orice fiinta pe care noi o putem considera foarte apropiata si draga. Atunci cand il avem pe El, nici singuratatea, nici durerea nu e fara ajutor pentru ca El ne tine cand in brate, cand de mana. Pentru El suntem cei mai importanti, desi ceilalti ne pot ignora.
    El nu-si permite acest lucru pt ca ne intelege suferinta si nu ne lasa niciodata, chiar daca noi actionam omeneste si ajungem usor sa ignoram pentru a scapa de suferinta.

    PS. Frumos dialog, dar dialogurile cele mai tari sunt cu noi insine. Cel mai mare castig din dialoguri, din comunicare este de a schimba ceva, de a actiona optimist, de a capata nadejde pentru ceva mai bun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tare greu de recunoscut diferenta dintre cuvant faptura si suflare

      Ștergere