sâmbătă, 27 mai 2017

manifestul ideilor

48 de revolutii inntraintelectuale

mostenirea ideilor ce zace in arhiva inca patrunzatoare fizic si rational are o granita nu de nepatruns de aceea o idee ce scoae alte idei la iveala si le pune la germinat in mintea d zi cu zi poate scoate la iveala alte noi limite ale limitei exterioare a ratiunii constant anuale actuale.
nici o idee deja gandita nu poate fi uitata sau data uitarii pentru ca orice idee a unuia creeaza o alta dee in mintea altuia si asa din idee in idee ne ducem de nas unul pe altul mai departe peste sau dupa grante inca de nebanuit sau banuite?
 pentru inceput putem pleca de la ideea ca orice student de la orice facultate primeste pe semestru pentru un curs zece carti fundamentale pentru acel curs si zece carti la cerere pentru aprofundarea cartilor. cele zece carti cunt primite de la baza de carti teanc si fiecare are dreptul sa le ia in functie de cursul la care participa celelalte zece mai vedem dar tot asa de simplu si acesibil va fi accesul. dace te intrebi de ce atat de multe carti pentru ca vorbim de doua semestre a cate trei ani a cate cel putin zece cursuri pe semestru a cate cel mult doua zeci de studenti pe grupa a cate cel putin zece sectiuni pe facultate a cate cel putin zece facultati pe universitate a cate cel putin doua zeci de facultati pe tara. e un numar mare dar ai rabdare si vei afla unde vor ajunge cartile si pe mana cui.
 orice student va avea la sfarsitul unei facultati in jur de o mie cinci sute si doua mii de carti in biblioteca personala si va primi in jur acelasi numar de carti la toate facultatile la care se va inscrie. de ce acest numar enorm si de ce cartile sunt nerambursabile sau rambursabile sub forma de donatie voluntara in momentul in care cererea depaseste nivelul de printare. ei bine orice student are dreptul la proprietatea ui intelectuala mostenita in urma facultatii. stim ca nivelul intelectual si potenta fluctueaza dar depinde direct de accesul la informatie,iar accesul este ceea ce facilitam in domeniul tau peronal si imediat accesibil.

de unde pleaca demersul de punere in aplicare al acestui proiect?
 din constitutile si de la drepturile constitutionale le gasiti e brosura aia de zece lei numita constitutie si vei gasi acolo la 3 cu 3 cu 3 si la 6 cu 3 dretul la acces la informatie si dreptul la a face o petitie pentru a facilita un program bine stabilit de acces. stim ca fondurile nationale sunt minime si mai aproape se zero si zece decat de numarul capetelor de locuitori. de aceea aceesam temporar prin forte proprii dupa care ne punem oameni capagin la robinetul parlamentului european sa ne faciliteze fonduri ninimale de inceput apoi forta de munca o procuram noi cum putem. capitalul sa al avem dupa cum spunea marx desi nu sunt deacord cu masinaria lui ideologica de tocat oamen cu droaia pe fond proletar comunisto burjoaziresc. nu putem face la el nu vrem si nu e uman sa facem ce a gandit el de aceea rezultatul nu va fi o unitate armata ci o diversitate creatoare. ceea ce cer din toata pleiada asta de carti sunt lucraile de seminar sau germenii inmuguriti din vechile idei si ne asiguram noi ca infloresc ca sa plantam fructul la ocul potrivit. umanitatea merita noi idei si noi realitati diametral opuse imaginarului utopic si distopic ci fizic practic si uman necesar unei noi edei si oportunitati de valorificare a ceea ce deja avem e pacat sa ingropam talantii in arhive de aceea drepturile de autor vor fi nevoite ca in domeniul educational sa intre in stadiulde pun intelectual si ingrasamant pentru ceva mai bun de aceea sunt sigur ca o idee nu apare singura pe lume ci de obicei apar in doua minti deodata important e sa vedem unde pot duce mintile acelea ideile si sa leducem si noi mai departe decat au putut autorii de aceea nu cred ca un autor nu isi doreste sa isi vada ideea inmiita si inflorita in mintile cele mai capabile sa o faca mai buna.
 cum rasplatim varfurile din urma acestui proces si cum ii recunoastem ei bine se vor face tombole cu cei mai buni si cei mai buni vor primi burse de aprofundare si sustinere a marilor iidei.

daca te gandesti ca ne limitam la nivelul universitar imagineazati unde va ajunge un student cand deja baza generala a spectrului materiilor e fondata din liceu generala gimnaziu sau gradinita dar procesul de dezvoltare pe nivele inferioare va incepe dupa dovedirea ca nivelul urmator antecedentului este de succes.
 sa trecem la treburi mai serioase ce ar fi daca astia cu memoria lor ce se vrea inteligenta si nu ratiune artificiala da cumva din gres in ceva bun si acea caracteristica de dezvoltare intelectuala artificiala poate colabora cu omul dintr-un simplu accesoriu precum telefonul la dezvotarea vastului domeniu intelectual uman in functie de puterea si caracteristica creatoare a fiecarei persoane sau grup de cercetatori sau studiatori atuncea sa vezi ce va urma stai linistit am un plan detaliat si mentu ratiunea artificiala ce trebuie pusa la punct si pentru noua generatie de creatori ai gandirii contiinuu cuceritoare de noi domenii intelectuale si inter culturale.
e un proces luung voi fi onorat sa ma dedic lui sau sa imi dedic decenii daca le voi avea si sa le ofer celor ce vor urma ca o mostenire de a vedea viitorul ca ceva de urmeaza creat gandit imaginat asteptat si cu frumoasa bucurie dezvoltat prin valor fundamental umane in toate domeniile de studiu de la teologie prin medicina pana la matematica si asa mai departe lana la noi lumi si universuri descoperite intuitiv prin calcule.

P.S. mai multe detalii la destinatar
P.p.S.s. toate problematizarile acestei idei o fac mai puternica de aceea esti binevenit sa participi sa o dezvolti ca si cum ar fi a ta sau mai mult sa ne intrecem spre viitorul ei.
(scuze de greseli revin mai tarziu sper sigur cred cand pot sau am timp dar odata tor revin cu corectura si va fi mult mai ok)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu