duminică, 9 august 2015

diamant neșlefuit

48 de abateri de la rău

   Dacă un bărbat este doar cu mintea la femei, sau la femeia lui, când mai are timp să fie și bărbat?
   Atunci când un diamant, cu potențial, este scos la lumină, din noroi, valoarea lui este doar potențială, fizic, fiind doar o piatră deformată, prin formare naturală. Continuarea se deduce, orice om care nu se supune întăririlor de caracter sau șlefuirilor, până la perfecțiunea minusculă, dintr-o piatră mare de caracter, rămânând o fărâmă valoroasă de personalitate.
   De trei ori câte trei, cere-ți iertare pentru aceleași, alte, fapte. De șapte ori câte șapte, credința te va mâtui; pocăința, fără bucuria credinței, este lacrima deznădejdii. Bucură-te, că ești capabil să te purifici în șapte ani cate șapte (calciu din oase se reînoiește total în șapte ani, și toată apa din corp este reschimbată în patruzeci de zile), de atâtea ori poți reînnoi o minte împietrită în patimile ei?

P.s. normal aș spune mai multe, dar am și alte lucruri de făcut, principalul este să rămân, eu, neîmprăștiat, așa că voi mai rămâne aici, până peste trei sute de cuvinte, numără-le!
  
   Când mă voi opri să mă supun linistii, armonios galagioase, când voi supune liniștea mintii îmbibat în răcoarea ei, vor răsunde cu tăcerea trecătoare, veșnic efemeră.
   Linistea nu se supune ci intri în  stare de egalitate cu ea, bătăile inimii, ciripitul păsărilor, adierile vântului, susur de râu, sclipiri de apă, gânduri, simțuri și vise ale clipei. Toate visele, sunt reale, când traiesc în prezent. Imaginația, poate crea, și trecut, și viitor; dar prezentul cui îl lăsăm? Câte momente de prezent pe secundă ești capabil să trăiesti? Trăiește-le pe toate! Nu irosi nici o clipa a prezentului. Nu te îndatora viitorului și nu lăsa datorii trecutului. Simte ceea ce esti, gâseste armonia tuturor lucrurilor ce îți răsar în cale, fără sa le cauți, atunci, vei trăi în uimire și în continuă descoperire a sinelui și a tuturor.

P.S. Spor în ascultare de rânduielile zilelor, puse toate la timpul și locul lor. (corecturi si diacritice, la cerere, ca sa ma asigur ca cineva citeste  :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu