miercuri, 28 februarie 2024

Pag 3

 48 de detalii 

Cel care caută pe Dumnezeu trebuie sa se izbaveasca de înaltă părere de sine de slava despartă si de minciuna si sa se silească sa își pună ordine in viața pentru a nu șovăi in fata lui Dumnezeu cad întâmpina greutățile lumii . Cel care cercetare Învățăturile lui Dumnezeu dar nu le găsește rost si exemplu in viața lui trebuie sa caute in conștiința sa dacă nu are patimi care sa îl oprească de la apropierea de Dumnezeu sau sa cerceteze dacă ignora unele slăbiciuni si are o părere despre sine nepotrivita cu apropierea de Dumnezeu. Pentru a evita rătăcirea in învățătura lui Dumnezeu imun trebuie sa își caute un îndrumător si exemplu in viața bisericii pentru ca in afara vieții bisericii cuvintele lui Dumnezeu nu au folos pentru mântuire 

Omul care înțelege locul sau in ordinea pe care a lăsat o Dumnezeu de la creație nu are frica de greutăți si potrivnic. Cel care cunoaște legea lui Dumnezeu dar nu o pune in practica in viața lui din trândăvia nu poate acuza aproapele sau pe Dumnezeu pentru căderea in păcate sau patimi atunci când greutățile lumii îl împresoară pentru ca la Dumnezeu omul in primejdie si credincios găsește tăria si izbăvirea. 

Cel ce nu cunoaște diferența dintre bine si rău nu i se îngăduie sa judece aproapele pentru ca cel ce cunoaște pe Dumnezeu își da seama ca judecând si mustrându  aproapele cade in păcat si nu se aseamănă iubirii si bunătăți lui Dumnezeu . 

Mintea iubitoare de Dumnezeu învăluie si trupul in lumina cu care Dumnezeu Răspunde credinței omului. Cunoștințele cele drepte si nestricăcioși sunt averea si virtutea sufletului fiind singura avere sigura care nu poate fi risipită sau furată  prin aceasta omul se mântuiește după trecerea la cele veșnice. Averea banilor aduc după sine si o viața plină de ispite iar patimile năpustesc asupra sufletului fiind accesibile mai usor. Hrana îndestulează trupul pentru o vreme dar virtuțile si cunoștința lui Dumnezeu hrănesc sufletul si nu va mai  simți  lipsa atât cât mintea sta la Dumnezeu nici măcar cei ce vătăma trupul nu pot stăpâni sufletul zidit cu voie liberă sprijinit pe virtuți si unit cu Dumnezeu

P s necesita o abordare mai academica si științifică sub forma unui plan concret structurat sub forma cercetării si concluziilor .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu